Gezondheid

Je gezondheid is vaak de basis van een gelukkig leven. Daarnaast zorgt stress er ook voor dat je mentaal, maar ook fysiek ziek kunt worden. Door te sporten kun je dit voorkomen en de vele voordelen ervaren.

Overgewicht

Overgewicht kan er voor zorgen dat je minder goed in je vel zit. Ook kan het niet goed in je vel zitten er juist voor zorgen dat je last krijgt van overgewicht! Voor de een is overgewicht makkelijker tegen te gaan dan de ander. De een heeft het zo ver laten komen, bij iemand anders kan het voortkomen uit een medische aandoening. Hoe dan ook; het altijd beter om hier iets aan te doen door te beginnen met sporten!

Voor afvallen zijn veel producten verkrijgbaar die claimen dat je afvalt. Deze producten kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je hongergevoel afneemt en dus minder calorieën binnen krijgt. Het kan echter zijn dat je toch nog te veel calorieën binnen krijgt, daarom is het nodig om daarnaast ook te bewegen. Hierdoor zorg je er voor dat je meer calorieën verbrandt dan dat je binnen krijgt.

Voor het snelste effect is het dus belangrijk om een goed trainingsschema te kiezen en hierbij enkele afslankproducten te gebruiken. Het is mogelijk om tussen de 0,5 en 1 kilo per week (op een gezonde wijze) af te vallen, afhankelijk van je trainingsschema en voeding.

Zelfverzekerder door sporten

Je hebt het waarschijnlijk al vaak gehoord dat je van sporten beter in je vel gaat zitten. Dit klopt door meerdere dingen, en daarnaast kan het zeker geen kwaad. Ik zal je vertellen over enkele van de vele voordelen sporten voor jou zal hebben!

Beter gevoel over jezelf

Als je in de spiegel kijkt kan het zijn dat je niet tevreden bent met jezelf. Dit kan duiden op een negatief zelfbeeld. Hoe geweldig zou het zijn dat je elke ochtend trots in de spiegel kijkt en blij wordt van wat je bereikt hebt? Het mooie is dat iedereen zijn lichaam kan verbeteren, dus ook jij!

Doorzettingsvermogen trainen

Fit worden doe je alleen door consistent te gaan sporten, al heb je er vaak geen zin in omdat het tijd kost. Door het toch te doen train je je doorzettingsvermogen, wat er ook weer voor zorgt dat je je goed gaat voelen over jezelf. Je bent nuttig bezig, laat je niet tegenhouden door “geen zin hebben” en het dient een goed doel!

Meer levensenergie door fitness

Misschien denk je dat je van fitness moe wordt, maar dit is juist het tegenovergestelde. Als het lichaam hersteld is van de fitness sessie gaat het verschillende gelukshormonen aanmaken. Enkele van deze gelukshormonen zijn:

Serotonine

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord. Serotonine is het bekendste gelukshormoon en zorgt er voor dat je sociaal bent, een goed libido hebt, goed slaapt, beter kunt onthouden en beter kunt leren. Als je deze voordelen ziet kun je bijna geen nee zeggen!

Dopamine

Dopamine zorgt er voor dat je beter van dingen kunt genieten en ervaren. Het is een stof die ook vrijkomt bij speciale gebeurtenissen waarbij je een bepaalde euforie ervaart. Door een verhoogd dopamine niveau kun je van gebeurtenissen meer genieten.

Endorfine

Dit hormoon helpt om stress en pijn van sportieve activiteiten te verminderen. De hoofdzakelijke functie is om tijdens een inspanning er voor te zorgen dat je langer door kunt gaan en geeft daarnaast een tevreden gevoel. Daarnaast komt het ook vrij bij romantische momenten, verliefdheid en tijdens een orgasme.

Oxytocine

Oxytocine zorgt voor een hechte band tussen jezelf en anderen. In moedermelk zit ook veel oxytocine, waardoor de baby een sterke band met zijn moeder krijgt. Ook zal oxytocine bijvoorbeeld vrijkomen als je seks met je partner hebt, of zorgt voor verbondenheid als je samen lacht.Positieve emoties

Sneller resultaat door Fitness Supplementen en Vitamines

Om beter te presteren of resultaten sneller te bereiken kun je gebruik maken van supplementen of vitamines. Deze kunnen je daarnaast ook fitter laten voelen waardoor je positiever aan je dag begint. Supplementen en vitamines zijn echter een aanvulling op je voeding, veel gebruikt omdat de meeste mensen niet gevarieerd genoeg eten.