Relatie

Onzekere relatie vrouw

Onzekerheid kan in een relatie voor veel problemen zorgen. Jouw problemen kunnen er voor zorgen dat je je niet 100% in een relatie kunt geven. Dit is niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor je partner. Op deze pagina lees je wat veelvoorkomende relatieproblemen zijn en hoe je je relatie kunt verbeteren.

Relatieproblemen door onzekerheid

Door je eigen onzekerheid kun je erg ongelukkig worden in een relatie. Er zijn verschillende problemen die kunnen ontstaan waardoor uiteindelijk iemand de relatie zal uitmaken.

Samen dingen bespreekbaar maken is één van de steunpilaren van een relatie. Het zorgt voor het vertrouwen en wederzijdse goedkeuring, een relatie heb je namelijk niet alleen. Het kan moeilijk zijn over bepaalde zaken te praten, omdat je je schaamt om bepaalde dingen te vertellen. Doordat deze dingen nooit uitgesproken worden kunnen ze aan je gaan knagen.

Het kan er ook voor zorgen dat je uit onzekerheid je partner niet durft te verlaten, terwijl je wel beseft dat jullie niet goed bij elkaar passen. Als je je relatie wilt verbeteren is het belangrijk dat je eerst aan jezelf werkt, dit is het deel waar alleen jij wat aan kunt doen. Mocht het hierna nog niet werken, dan kan het zijn dat jouw partner aan zichzelf moet werken. Het kan natuurlijk ook zijn dat je nu tot het besef komt dat de relatie niet bestemd is om voor eeuwig te zijn!

Onzeker over uiterlijk en lichaam

Hoe denk jij over jezelf als je in de spiegel kijkt? Ben jij blij met jezelf of zit je vaak te denken aan wat er niet goed is en beter zou kunnen? Deze onzekerheid kan er onderbewust voor zorgen dat je snel jaloers wordt op mensen die (onschuldige) gesprekken met je partner hebben. Onzekerheid over je lichaam is vaak makkelijk te verhelpen, voor meer informatie kun je op de gezondheid pagina kijken voor tips. Voor problemen die moeilijker te verhelpen zijn, zoals je uiterlijk is er een andere oplossing. Je uiterlijk kun je accepteren door er vrede mee te krijgen, dit kan door aan je algehele zelfvertrouwen te werken. Je moet beseffen dat jouw partner hier geen probleem mee heeft, anders waren jullie niet nog bij elkaar. Het probleem is dat jij jezelf niet accepteert!